Programma oud

VRIJDAG 14 JUNI

Anders bekeken, de film van Theater Onbeperkt (reg. Luisella Lai)
Nederlands gesproken/ ondertiteld

Poster_andersbekeken_A5_HR

Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Theater Onbeperkt, een theatergroep voor mensen met en zonder beperking, is een speelfilm gemaakt.In de film staat het omdraaien van wat ‘normaal zijn’  is centraal. We zien in de film een dorp dat wordt bewoond en draaiende wordt gehouden door mensen met een beperking.Als een huis leegkomt, dringt het langzaamaan door bij de dorpelingen dat het huis bewoond gaat worden door ‘normale’ mensen. En dat roept bij dorpsbewoners gemengde reacties op. .

Aan de film hebben honderden spelers, figuranten, muzikanten en vrijwilligers meegewerkt. De stuntscene was ook te zien in het TV-programma Down met Johnny.
Camera en montage door Videogroep Olst-Wijhe.

Tijdsduur: 90 minuten

Deventer Schouwburg, 19.30 uur, de film is ook te zien op 23 juni in Holstohuus Olst om 20.00 uur en op 28 juni in het Titus Brandsmahuis (19.30 uur)en op 30 juni in Filmhuis de Keizer (16.15 uur). Zie voor kaartverkoop www.theateronbeperkt.nl

Musical “On Stage Now”
De kindermusical groep van “On Stage Now “ brengt de musical Calamity Jane. De kinderen spelen, zingen en dansen het ware verhaal van de legendarische heldin, tevens grootste leugenares van het Woeste Wilde Westen: Calamity Jane. Aan een relatie met Wild Bill Hickock – nog zo’n mythe uit de Far West – hield zij een dochter over. Ze stond Janey echter af voor adoptie aan een rijke Engelse koopvaardijkapitein, met de bedoeling het meisje een beschaafde opvoeding te geven. Later wilde Calamity Jane haar dochter terug, maar zou die dochter haar onwaarschijnlijke moeder nog aanvaarden? Gebaseerd op historische gegevens, gebracht met een ferme snuif koldereske humor en een fikse dosis ambiance muziek (country, folk, rock, blues)… is dit een onvervalste western in het Nederlands voor jong en oud! Alle rollen worden gespeeld door kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar.

Bibliotheek Deventer, duur van de voorstelling 60 minuten
Eerste voorstelling om 17.00 uur, zaal open om 16.45 uur,

Tweede voorstelling om 19.00 uur, zaal open om 18.45 uur

Kaartverkoop via Deventer Bibliotheek. Klik voor meer infoZATERDAG 15 JUNI

Meedoen aan de workshop Creatief Schrijven
De perfecte voorbereiding voor de Misversta(a)nd schrijfwedstrijd. Altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft? Hoe je in een kort verhaal toch de karakters van je personages kunt laten zien? Of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop Creatief schrijven, gegeven door Michelle Brouwer.

De workshop in Deventer vindt plaats op zaterdag 15 juni van 11.00-14.30 uur (inclusief gratis lunch) in de Bibliotheek Deventer. Opgave voor de workshop:  amateurkunst@kunstcircuit.nl  ovv naam, leeftijd en telefoonnummer (voor 1 juni aanstaande).

Base4Dance  danst in de Bieb
De choreografie bestaat uit elastieken die op verschillende manieren in het trappenhuis worden gebruikt. Hoog laag en erdoorheen op allerlei manieren verdiepen de dansers zich in en met de elastieken.

Zowel binnen als buiten bij mooi weer zullen wij ons presenteren.
Tussen 14.00-16.00 uur

Tango Abrazo danst in de Bieb

Henk + Lies

Meisje van de Waag
Op 8 mei 2020 bestaat de NV Deventer Schouwburg 150 jaar en viert dat onder andere
met het jubileumevenement ‘Meisje van de Waag’; een stadsbreed musicalproject over
de stad Deventer. Meisje van de Waag is een musical over lef; het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben.

Meedoen?
Voor deze musical worden amateur zangers en acteurs gezocht. Negen maanden lang word je als deelnemer aan musical ‘Meisje van de Waag’ klaargestoomd door een professioneel artistiek team. Wil jij meedoen en ben jij 15 jaar of ouder? Meld je dan aan voor de audities op 15 en 16 juni via audities@tabula-rasa.nuZONDAG 16 JUNI

Jubel Festival door Studio DanZo
Vrolijke familievoorstelling van Studio DanZo waarin vol energie en passie gedanst wordt, waarbij je als publiek zin krijgt om mee te dansen.Jong en oud van beginner tot gevorderd. Iedereen zal schitteren tijdens JUBEL FESTIVAL.
Deventer Schouwburg, 14.00 en 19.00 uur Klik voor meer infoEConcert Muziekvereniging Eendracht

Ook dit jaar weer een gezellig familieconcert Eendracht Totaal. Tijdens deze muzikale middag treden alle leden van Eendracht op, de blokfluiters, koperleerlingen, houtleerlingen, startorkest, opleidingsorkest, het Sfeerorkest, Het Stijlorkest en ook het harmonieorkest.

I.v.m. een popconcert naast Gemeenschapshuis De Kuip is Eendracht Totaal dit jaar in de gymzaal van Het Roessink aan de Fonteinkruid 130.

15.00 -17.00 uur, toegang gratis

Foto Eendracht Colmschate

Mozart – vader & zoon, concert door Deventer Vocaal Ensemble
Het Deventer Vocaal Ensemble brengt de mis in C majeur van Wolfgang Amadeus Mozart  (KV 167) ten gehore. De afzonderlijke delen van de mis zullen worden afgewisseld met stukken geschreven door Leopold Mozart, de vader van Wolfgang. Ook zullen er brieven van vader Leopold aan zoon Amadeus worden voorgedragen en zal een jeugdige Mozart stukken spelen uit het “Notenbuch fur Wolfgang”, geschreven door Leopold voor Wolfgang. Het Parnassus Ensemble begeleidt het Deventer Vocaal Ensemble bij dit Mozart-project.

De Bibliotheek Deventer, 16.00 uur
Kaartverkoop en nadere informatie via www.deventervocaalensemble.nl

DVE nieuw

Meisje van de Waag
Op 8 mei 2020 bestaat de NV Deventer Schouwburg 150 jaar en viert dat onder andere
met het jubileumevenement ‘Meisje van de Waag’; een stadsbreed musicalproject over
de stad Deventer. Meisje van de Waag is een musical over lef; het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben.

Meedoen?
Voor deze musical worden amateur zangers en acteurs gezocht. Negen maanden lang word je als deelnemer aan musical ‘Meisje van de Waag’ klaargestoomd door een professioneel artistiek team. Wil jij meedoen en ben jij 15 jaar of ouder? Meld je dan aan voor de audities op 15 en 16 juni via audities@tabula-rasa.nu


DINSDAG 18 JUNI

Workshop Maak muziek met alles om je heen o.l.v. Ruud Poll
Zelfregiecentrum Zandweerd

11.00-12.00 uur
Voor mensen (18+) die in aanraking met de psychiatrie zijn (geweest) en zelfstandig, begeleid of beschermd wonen

ZelfregiecentrumWOENSDAG 19 JUNI

Schilderen bij Ans Denekamp
Ans Denekamp houdt een schildersessie bij haar thuis en met mooi weer in de tuin. Er wordt  gewerkt aan een groot schilderij met foto’s en tekst, thema Deventer.  Gratis, inclusief koffie en thee. Iedereen is welkom, opgave is niet noodzakelijk.
Opgeven:

Tijd 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: Rielerweg 124 7416

Ans tuinDONDERDAG 20 JUNIVRIJDAG 21 JUNIZATERDAG 22 JUNI

Switched On Stage o.l.v Mariette Bastiaansen
Een swingende en afwisselende voorstelling op een unieke locatie. De dames van Switched verrassen met een divers programma van songs, popmuziek, soul en gospel. Ze worden ondersteund door de coverband G-Key en pianiste Marieke Kemper.
Toegangsprijs: 12,50 kinderen 7,00 inclusief een kop koffiedok koffie. Er is geen pauze. 

Koffiedok, Scheepvaartstraat 6b, 7411 MB Deventer, 16.00 en 20.00 uur

https://www.facebook.com/SwitchedDeventer/

Switched nieuw

Theaterschip – audities ‘Storm in mijn hoofd’
Van begin oktober 2019 tot medio december 2019 wordt de voorstelling Storm in mijn hoofd weer gespeeld. Voor een deel van de rollen is het Theaterschip op zoek naar nieuwe spelers.

De cast van ‘Storm in mijn hoofd’ wordt samengesteld uit een basisteam, bestaande uit 3 professionals en 4 tot 6 niet professionals, en een ensemble van 6 tot 10 niet professionals.
Voor het ensemble en het basisteam voor het seizoen 2019-2020 worden talentvolle spelers, de niet professionals, gezocht. De premier staat gepland op 13 oktober 2019, waarna een speelperiode volgt tot medio december.
Meld je nu aan voor de audities op 8 en 22 juni. Klik voor meer info & opgave

Deventer Jeugd Musical met Kruimeltje de musical (6+)
Spectaculaire familiemusical (6+) – Inspirerende voorstelling voor jong en oud!
De Deventer Jeugdmusical brengt u een ‘Spectaculaire familiemusical’. De jongeren van de Deventer Jeugdmusical zullen ook dit keer weer iedereen verrassen met een kleurrijke en indrukwekkende voorstelling. De bezoekers worden meegenomen in de wereld van zang, dans en toneelspel. Met het verhaal dat zich voor uw ogen afspeelt, waant u zich even in een andere wereld.
Deventer Schouwburg, 19.00 uur www.deventermusical.nl

Gratis Workshop tijdens Tangosalon “Tango aan de IJssel”

Kunstcircuit. Workshop 19.00-20.00 uur 

Female Voices tangobenenZONDAG 23 JUNI

Deventer Jeugd Musical met Kruimeltje de musical (6+)
Spectaculaire familiemusical (6+) – Inspirerende voorstelling voor jong en oud!
De Deventer Jeugdmusical brengt u een ‘Spectaculaire familiemusical’. De jongeren van de Deventer Jeugdmusical zullen ook dit keer weer iedereen verrassen met een kleurrijke en indrukwekkende voorstelling. De bezoekers worden meegenomen in de wereld van zang, dans en toneelspel. Met het verhaal dat zich voor uw ogen afspeelt, waant u zich even in een andere wereld.
Deventer Schouwburg, 14.00 uur www.deventermusical.nl

De Eskape
De Gouden Krulstaart – Dresscode: Gala
Voor het eerst staan alle dansers van Dansgroep ‘De Eskape’ te schitteren in de kleine zaal van de Deventer Schouwburg. Onze eindvoorstelling staat dit jaar in het teken van de uitreikingen van ‘De Gouden Krulstaart’!

Onze dansers én ons varken zijn gek op films en daarom reiken we dit jaar voor het eerst in het bestaan van Dansgroep ‘De Eskape’ de Gouden Krulstaart uit! Een voorstelling volledig gecreëerd door onze eigen docenten, waarbij u via rode lopers de Deventer Schouwburg betreedt. Trek uw mooiste galajurk of smoking uit de kast en geniet van deze fantastische voorstelling!
Deventer Schouwburg, 15.00 uur (UITVERKOCHT) Klik voor meer info