Programma 15 juni

ZATERDAG 15 JUNI

11.00 uur | Meedoen aan de workshop Creatief Schrijven
De perfecte voorbereiding voor de Misversta(a)nd schrijfwedstrijd. Altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft? Hoe je in een kort verhaal toch de karakters van je personages kunt laten zien? Of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop Creatief schrijven, gegeven door Michelle Brouwer.

De workshop in Deventer vindt plaats op zaterdag 15 juni van 11.00-14.30 uur (inclusief gratis lunch) in de Bibliotheek Deventer. Opgave voor de workshop:  amateurkunst@kunstcircuit.nl  o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer (voor 1 juni aanstaande).

12.30 uur |Ontwerp en bedruk je eigen tas in de Bieb 

Maak je eigen ontwerp op een linnen tas helemaal naar jou design! Wat dacht je van het logo van je favoriete voetbalclub, je naam of je lievelingsdier.
We hebben allerlei folie van verschillende kleuren, die je zelf kan knippen om zo een mooi ontwerp te maken. Daarna doe je je ontwerp in een pers van 170 graden en smelt je je ontwerp vast op de tas.

In het Fablab op het innovatieplein hebben we verschillende machines, lasersnijder, vinylplotter en 3d-printers. Vandaag kan je die niet allemaal bedienen, maar bij deze workshop leer je wel alvast hoe je je eigen opwerpen kan maken. Bijna elke zaterdag hebben we het OpenLAB, waarbij je met alle machines kan leren werken. Daarnaast hebben we ook programmeer en robotica lessen in onze maandelijkse Coderdojo en onze maandelijkse RobotLAB.
Het is een doorlopende workshop, max 10 leerlingen tegelijk, 50 totaal,  op het innovatieplein in de Bibliotheek Deventer.

Tas

14.00 uur | Base4Dance danst in de Bieb
Deventer toont talent! Op zaterdag 15 juni treden er dansers van Base4Dance op in de Bibliotheek aan de Stromarkt. De choreografie bestaat uit bewegingen met elastieken die op verschillende manieren in het trappenhuis worden gebruikt. Hoog, laag en op allerlei manieren verdiepen de dansers zich én en mét de elastieken.

Kom kijken naar de dansers van Base4Dance die zowel binnen als buiten – bij mooi weer – zullen optreden. Het optreden is gratis. Tussen 14.00 en 16.00 uur

 

14.00 uur | Tango Abrazo danst in de Bieb
Laat je tijdens deze dansvoorstelling van Tango Abrazo meenemen in de wereld van de Argentijnse tango. Abrazo betekent omhelzing, dit slaat op de danshouding van de Argentijnse tango. De Argentijnse tango is een meeslepende dans die haar oorsprong kent in Buenos Aires. Anders dan de Europese tango is de Argentijnse tango een improvisatiedans waarbij de muziek tot bewegen inspireert. De leider neemt hierin het initiatief, de volger gaat mee met zijn bewegingen. Tango Abrazo is tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig op de begane grond van de Bibliotheek Centrum.

Henk + Lies

Meisje van de Waag
Op 8 mei 2020 bestaat de NV Deventer Schouwburg 150 jaar en viert dat onder andere
met het jubileumevenement ‘Meisje van de Waag’; een stadsbreed musicalproject over
de stad Deventer. Meisje van de Waag is een musical over lef; het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben.

Meedoen?
Voor deze musical worden amateur zangers en acteurs gezocht. Negen maanden lang word je als deelnemer aan musical ‘Meisje van de Waag’ klaargestoomd door een professioneel artistiek team. Wil jij meedoen en ben jij 15 jaar of ouder? Meld je dan aan voor de audities op 15 en 16 juni via audities@tabula-rasa.nu

TERUG NAAR HET OVERZICHT